SMS-Hjertestart modtager hjertevarm donation

7676 Brønderslev · Nyhedsrummet · Hjertestart

Spar Nord Brønderslev har, på vegne af Spar Nord Fonden, bevilliget en donation på 15.000 kroner til den frivillige førstehjælpsordning SMS-Hjertestart.

Når en borger får hjertestop, begynder en kamp mod uret, og det er vigtigt, at få opstartet hjerte-lunge-redning hurtigst muligt. En SMS-hjertestopordning er en frivillig førstehjælpsordning, der har til formål at øge overlevelseschancerne for borgere, der får hjertestop.

En SMS-hjertestopordning er en frivillig førstehjælpsordning, hvor de frivillige rykker ud, når en borger i deres lokalområde får hjertestop. I Brønderslev har hele byens bank, på vegne af Spar Nord Fonden, bevilliget en donation på 15.000 kroner til det gode formål. Donationen skal blandt andet gå til udstyr til nye medlemmer af SMS-Hjertestartsgruppen, batteri til gruppens hjertestarter samt til træning og uddannelse.

- Vi er stolte over, at vi, på vegne af Spar Nord Fonden, kan støtte op om SMS-Hjertestarts gode indsats for borgernes ve og vel. Der er i hvert enkelt område med en SMS-hjertestopordning oprettet et korps af frivillige, som vil modtage en sms, hvis AMK-vagtcentralen modtager et 1-1-2 opkald omhandlende hjertestop i det pågældende område. Denne indsats er vi glade for at støtte op om, da den kan skabe tryghed og et væsentligt fokus på borgernes sundhed, udtaler Annette Drivsholm, direktør i Spar Nord Brønderslev.

De, der tilmelder sig til ordningen, forventes at have et basalt kendskab til genoplivning og lyst til at yde en indsats, hvis en medborger i deres område får hjertestop, og dermed være med til at øge chancerne for overlevelse.  

Publiceret d.
16. maj 2024