Spar Nord Fonden donerer 20.000 kr. til Friluftscenter Katbakken

8432 Støvring · Nyhedsrummet · Katbakken

Friluftscenter Katbakken har netop modtaget en donation på 20.000 kroner fra Spar Nord Fonden. Donationen er brugt til at indkøbe en ny trailer og flishugger.

Den nye trailer og flishugger skal spille en central rolle i vedligeholdelsen af Katbakkens smukke skovområde. Her vil de blive anvendt af de frivillige kræfter, der står for at passe området.

Med flishuggeren kan træaffald fra skoven nu blive forvandlet til flis, som efterfølgende bruges til at vedligeholde stisystemerne og de åbne arealer. Dette er en økonomisk og miljømæssigt bæredygtig løsning, der sikrer, at naturens ressourcer bliver udnyttet på den bedst mulige måde.

- Vi er meget stolte over at være med til at formidle donationen fra Spar Nord Fonden, som er et vigtigt bidrag til at bevare og forbedre de rekreative muligheder i lokalområdet. Det er gennem initiativer som dette, at fællesskabet og de frivillige får de nødvendige værktøjer til at passe på vores fælles natur, udtaler Lisa Kjær, direktør i Spar Nord Støvring.

Nyt materiel som den trailer og flishugger, der er købt for donationen, er afgørende for at tiltrække flere frivillige. Når det bliver lettere at udføre opgaverne, styrker det samtidig det lokale ejerskab over området.

Katbakkens frivillige spiller en uundværlig rolle i at holde skovområdet tilgængeligt og indbydende for både lokale og besøgende.  

Publiceret d.
11. oktober 2024