Spar Nord udsteder for første gang grønne obligationer

Adobestock 448362884

Med afsæt i bankens Green Bond Framework har Spar Nord netop gennemført sin første udstedelse af grønne obligationer. Udover at være et strategisk vigtigt skridt for banken, blev det også en stor succes.

 

Spar Nord har netop udstedt sine første grønne obligationer. Et strategisk vigtigt skridt for banken i arbejdet med at udleve det ansvar og de forpligtelser, som påhviler den finansielle sektor, men det har samtidig vist sig at være en stor succes.

Banken gik således i markedet for at udstede grønne obligationer for 250 mio. euro. Den samlede interesse blandt investorerne viste sig dog at være noget højere – faktisk i niveauet 1,2 mia. euro – og dermed sad banken med en overtegning på godt fem gange af det beløb, som banken var gået i markedet med.

- Vi havde på forhånd forventet, at interessen blandt investorerne ville være stor, men det kom som lidt af en overraskelse, at vi endte med en overtegning på godt fem gange det beløb, vi gik i markedet med, fortæller IR-chef Rune Brandt Børglum, som tog del i udstedelsen.

Med over 140 investorer, hvoraf over 50 procent var udenfor Norden, står udstedelsen derfor som en af de bedste i bankens historie. Det fortæller Martin Kudsk Rasmussen, bankdirektør i Spar Nord:

- Det er anden gang, at vi udsteder NEP-kapital i euromarkedet, men første gang med afsæt i bankens grønne udlånsportefølje, men det bliver absolut ikke sidste gang, efter den positive modtagelse, som vi har oplevet.

Han understreger, at der bag udstedelsen samtidig ligger et ønske om at kunne øge antallet af grønne produkter til bankens kunder og dermed også øge udlån til grøn finansiering, og den mulighed er der nu skabt et endnu stærkere afsæt for.

Ifølge Rune Brandt Børglum bliver finansiering af grønne aktiver og aktiviteter ikke kun en miljø- og samfundsmæssig gevinst, men også en god forretning, forklarer han.

- For investorerne er det vigtigt at kunne dokumentere, at deres penge i går til finansiering af grønne aktiver. Grønne obligationer er derfor på mange måder et oplagt og ansvarligt valg, når man som investor udvælger sine investeringer.

Også ud fra et forretningsmæssigt perspektiv er man godt tilfreds.

- Der er ingen tvivl om, at det her er med til at stille os i en stærkere position, når vi skal agere finansieringspartner i den grønne omstilling, og når vi igen skal i markedet med grønne obligationer. På mange måder er det her ikke kun en succes for os, men også for vores kunder, og det er vi selvfølgelig godt tilfredse med, lyder det afsluttende fra Martin Kudsk Rasmussen.

Læs om Spar Nords arbejde med ESG her.

Publiceret d.
3. oktober 2024