Gå til hovedindhold
  • Nyhederarrow-right-1
  • Lokalkendt profil tiltræder stilling som ESG strategi- og erhvervsrådgiver i Spar Nord Aarhus

Lokalkendt profil tiltræder stilling som ESG strategi- og erhvervsrådgiver i Spar Nord Aarhus

7724 Aarhus · Nyhedsrummet · ESG · Jesper

Jesper Mollerup er tiltrådt stillingen som ny ESG strategi- og erhvervsrådgiver i Spar Nord Aarhus. Fremover skal han blandt andet hjælpe samarbejdspartnere med brugbare værktøjer til den grønne omstilling.

Spar Nord Aarhus har styrket erhvervsafdelingen med tilgangen af Jesper Mollerup, der ikke er noget nyt ansigt i Spar Nord regi – han har tidligere været ansat i hele byens bank og vender nu hjem. I rollen som ESG strategi- og erhvervsrådgiver, får Jesper mulighed for at dyrke SMV’ernes grønne omstillingsplaner og hjælpe med finansiering af samme.

Jespers passion for ESG startede for omkring 2½ år siden, da han deltog i et kompetenceforløb ved Finanssektorens Uddannelsescenter med titlen “Bæredygtig kundedialog – erhverv". Efterfølgende har han udvidet sine færdigheder ved at gennemføre uddannelsen ‘Sustainability Management i praksis’ samt ved at deltage i en lang række ESG-seminarer, -kurser, -møder og -oplæg.

Sidenhen har Jesper undervist SMV’er i brug af Klimakompasset, hjulpet virksomheder med puljerne; SMV Grøn og SMV Grønne kompetencer, samt hvordan man udarbejder en Dobbelt Væsentlighedsanalyse (DMA). Det er også blevet til et væld af inspirerende oplæg for øvrige deltagere på Bæredygtig kundedialog – erhverv, samt facilitering af workshops omkring bæredygtighed.

- Den grønne omstilling kræver store investeringer og et andet mindset, end man måske har været vant til som virksomhedsejer. Jeg oplevet tit, at der bliver kigget alt for kortsigtet på de investeringer, som er påkrævet, og det alene handler om kroner og øre, derfor falder mange af dem til jorden. I mit arbejde, vil jeg hjælpe med at få de strategiske briller på og fokusere på den Tredobbelte Bundlinje. Det handler nemlig ikke om, hvorvidt man har råd til den grønne omstilling - det handler om, at man ikke har råd til at lade være, fortæller Jesper Mollerup og fortsætter:

- I mit arbejde som ESG strategi- og erhvervsrådgiver, ser jeg meget frem til at omsætte min viden om bæredygtighed til letforståelige og brugbare værktøjer, som kan hjælpe mine samarbejdspartnere med den grønne omstilling. Jeg vil meget gerne lykkes med at skabe forståelsen af, at ESG ikke blot er compliance, men at der findes en væld af forretningsmæssige potentialer - som samtidigt er ansvarlige og gavner miljø og samfund. At jeg så samtidigt har muligheden for også at stille den nødvendige finansiering til rådighed, er en kæmpe fordel, da det giver forudsætningen for at træffe en hurtig beslutning.

Med en omfattende viden inden for ESG og mere end +1.000 møder med erhvervskunder på sit CV er Jesper ekspert i at forstå virksomheders behov og forretningsmodeller, samt hvordan det strategiske arbejde med ESG kan skabe forretningsmæssig værdi i virksomheder.

Jesper Mollerup er tiltrådt stillingen, og han er klar til at tage godt imod nye såvel som eksisterende kunder. Han kan kontaktes på telefon 2527 1019 eller 9616 2110 eller mail jemo@sparnord.dk.

Publiceret d.
8. maj 2024