- Nyheder
- Sådan rejser du trygt og billigt på ferie
6 gode råd til sommerferien:
Sådan rejser du trygt og billigt på ferie
6 gode råd til sommerferien:
Sådan rejser du trygt og billigt på ferie
Som sommeren nærmer sig, begynder mange danskere at drømme om ferie i udlandet. I den forbindelse giver Spar Nord og rejseportalen FinalCall.travel gode råd til, hvordan du sikrer dig de bedste priser på din rejse og samtidig giver dig selv økonomisk tryghed.
Solrige dage på stranden, shopping i storbyen eller en udfordrende bjergbestigning. Sommerens feriemuligheder er mange, men uanset hvilken slags rejse ferien skal byde på, er det en god idé at forberede sig grundigt inden afrejse for at sikre sig de bedste priser og undgå unødige omkostninger.
Derfor deler Spar Nord og rejseportalen FinalCall.travel seks gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, hvis du gerne vil rejse med ro i sindet og styr på økonomien.
1. Vær fleksibel og book i god tid
Hvis du gerne vil have mest mulig ferie for pengene, er det en god idé at være fleksibel med afrejse og som udgangspunkt at booke rejsen i god tid.
- Meget tyder på, at vi kommer til at se en stor efterspørgsel på flybilletter i højsæsonen, og med en begrænset kapacitet presses priserne op. Den bedste måde at få fingrene i en billigere rejse, er derfor at være fleksibel med rejsedatoerne og gerne booke uden for højsæsonen, siger chefredaktør hos rejseportalen FinalCall.travel Flemming Lundberg Poulsen og uddyber:
- Selvom det kan være fristende at vente på et godt lastminute-tilbud på flybilletter, skal du være påpasselig med det – for går den plan i vasken, kan billetterne ende med at blive en betydelig tungere post i budgettet end nødvendigt. Som udgangspunkt er det en god idé at booke flybilletter i god tid, da ruteflyene bliver dyrere, desto tættere på afgang man kommer. Ved charterrejser kan du være heldig, men der er også stor rift om tilbuddene op til afrejse.
2. Forhold dig til udbyderen
Ifølge Flemming Lundberg Poulsen er der ved pakkerejser en god dækning. Vælger man at booke selv, er det muligt at opnå en lignende dækning, hvis man betaler med kreditkort. I de tilfælde anbefaler han, at man køber direkte gennem flyselskabet fremfor via en tredjepart, f.eks. rejsesøgemaskiner:
- Selvom der måske er mulighed for at spare penge ved at bestille flybilletter gennem en tredjepartsudbyder, er det som oftest en god idé at bestille direkte via flyselskabet. Hvis du skulle havne i en situation, hvor dit fly bliver aflyst eller forsinket, er det nemlig markant nemmere at få refusion eller kompensation, forklarer han og fortsætter:
- Desuden er du også bedre stillet, hvis din rejse inkluderer en mellemlanding, og en forsinkelse på første fly forhindrer dig i at nå dit næste. I sådanne tilfælde har flyselskabet nemlig ansvaret for at hjælpe dig videre.
3. Betal med kreditkort
En anden måde at sikre sig sine penge bedst muligt er at betale med et internationalt betalingskort. Sådan lyder det fra Jesper Dammand, som er afdelingsdirektør for kort og betaling i Spar Nord.
- Hvis du betaler dine bookinger med et internationalt betalingskort som Visa eller Mastercard, er du væsentligt bedre stillet i forhold til tilbagebetaling, hvis det uheldige skulle ske, at fx det bookede hotel eller flyselskab går konkurs inden ferien, eller du i en anden situation har krav på at få dine penge refunderet, siger han og tilføjer:
- Skal du leje bil på ferien, er det udbredt, at der skal anvendes et kreditkort, og i den forbindelse bør du sørge for at tjekke, at du ikke overstiger forbrugsgrænsen, hvis du skal på en længere rejse og betaler såvel fly og hotel som billeje med kreditkortet. Desuden er det altid klogt at medbringe mere end ét betalingskort på ferien.
4. Få styr på rejseforsikringen
Det er ikke altid, at tingene går som planlagt, og hvis du bliver syg, udsat for tyveri eller står over for andre uheld på din ferie, kan det blive dyrt, hvis ikke forsikringerne er på plads.
- Der findes forskellige former for rejseforsikringer, og nogle tilbyder mere omfattende dækning end andre. En ting mange dog ikke er klar over er, at det er muligt at have en rejseforsikring inkluderet gennem sit betalingskort, så det er værd at tjekke, om det gælder for dig – eller tilvælge det, hvis du mangler en rejseforsikring, fortæller Jesper Dammand.
5. Hæv den rigtige valuta
Hvis du ønsker at medbringe lidt kontanter på din udlandsferie, bør du ikke tage danske kroner med for at kunne veksle, da de kun kan anvendes i få tilfælde.
- Det er som oftest ikke muligt at veksle med danske kroner i udlandet, som det ellers var førhen. Så vil du gerne have rejsevaluta med på ferien, skal du enten hæve kontanter på destinationen eller sørge for at medbringe den lokale valuta, euro eller dollars. I mange tilfælde kan det i forhold til kursen dog bedst svare sig at hæve pengene i en pengeautomat på destinationen, siger Jesper Dammand.
6. Mød op i god tid og tjek rejsedokumenterne
For at få en behagelig start på ferien, er det som altid klogt at møde op i lufthavnen i god og have styr på sine rejsedokumenter.
- Især i højsæsonen bør du møde op i lufthavnen i ekstra god tid, da der ofte er lange køer ved både check-in og sikkerhedskontrol. Derudover er det vigtigt at være opmærksom på betingelserne i dine rejsedokumenter og herunder reglerne for bagage. De seneste år har flere flyselskaber nemlig ændret på deres regler for fx den tilladte vægt og størrelse på håndbagage, og hvis du ikke er opmærksom, kan det resultere i en ærgerlig ekstraregning, lyder det afsluttende fra Flemming Lundberg Poulsen.