5 fejl, du ikke må begå, når du sælger din bolig

29 · Topfoto

At sælge en bolig kan være dyrt nok i sig selv, men det kan hurtigt koste ekstra, hvis du spænder ben for dig selv, når du sætter dit hjem til salg. Læs her, hvad du gør klogt i at undgå, når din bolig skal have nye ejere.    

Nyslået græs, tændte lamper og friskbrygget kaffe. Der er mange tricks, du kan benytte dig af for at gøre din bolig mere indbydende for potentielle købere. Men selvom du bestræber dig på at få solgt din bolig i en fart, er det også nemt at begå fejl, der kan gå hårdt ud over pengepungen. Her har vi samlet fem ting, du gør klogt i at styre udenom, når du vil sælge din bolig.

1. Du kaster dig ud i store (og dyre) renoveringsprojekter for at optimere salgsprisen

Løse fliser på badeværelser, sprækker i væggene eller andre småskader, der kan påvirke køberens indtryk af boligen, gør du naturligvis klogt i at få udbedret, inden du sætter din bolig til salg. Men de helt store (og dyre) renoveringsprojekter såsom udskiftning af køkkenet eller nedrivning af vægge er der ingen grund til at kaste dig ud. Selvom du installerer nyt køkken for mange tusinde kroner, er det nemlig ikke ensbetydende med, at pengene kommer igen ved et salg. F.eks. hvis køber hellere foretrækker et andet materialevalg eller en anden indretning end dig. Hold dig derfor til de billige forbedringer af boligen, som du nemt kan udføre.

2. Du sætter til salg på et dårligt tidspunkt

Når du først har besluttet dig for at sælge din bolig, kan det være svært at vente med at få ejendommen på markedet. Især hvis du allerede har en ny bolig i kikkerten. Men det er faktisk ikke helt uvæsentligt, hvornår du sætter din bolig til salg, hvis du gerne vil have den solgt i en fart. Ifølge en undersøgelse lavet for Boligejernes Videncenter, Bolius, er der flest købelystne købere på markedet omkring slutningen af juni og begyndelsen af juli, mens det dårligste tidspunkt at sælge sin bolig på er henover jul og nytår.

3. Du tager ikke stilling til tilstandsrapport og ejerskifteforsikring

Måske tænker du, at byggetekniske rapporter og ejerskifteforsikring er noget, køber skal tage sig af. Men huseftersynsordningen og ejerskifteforsikringen er faktisk også beregnet til at sikre dig mod at skulle hæfte for skader, der først bliver opdaget efter salget. Som sælger er du nemlig ansvarlig for skjulte fejl og mangler i den bolig, du har solgt, og ansvaret gælder i ti år efter salgstidspunktet. Fravælger du ordningen, kan det derfor ende med at koste dig mange penge, hvis det senere viser sig, at der er skader.

4. Du forholder dig ikke kritisk til vurderingsprisen

Udbudsprisen kan være altafgørende for, hvor hurtigt dit hus bliver solgt. Det kan derfor være en god idé at få flere forskellige mæglere til at vurdere din bolig, inden du sætter dig fast på en bestemt pris – og en bestemt mægler vel at mærke. Men pas på med at lade dig friste af den mægler, der hævder at kunne sælge din bolig til den højeste pris. Bliver udbudsprisen fastsat for højt i forhold til markedsprisen og boligens stand, kan det nemlig resultere i en lang liggetid og store afslag i prisen.

5. Du binder dig for længe til den samme ejendomsmægler

Hvis du vælger at sælge din bolig gennem en mægler, skal du og ejendomsmægleren underskrive en såkaldt formidlingsaftale. Det er en skriftlig aftale, der opridser de vilkår, du og mægleren har fastsat for salget af din bolig, heriblandt aftalens varighed. Undlad dog at binde dig i for lang tid, hvis det viser sig, at mægleren har svært ved at få solgt din bolig, og du gerne vil skifte mægler undervejs.

Vil du gerne have flere tips til at sælge din bolig? Du er kun ét klik fra ejendomsmæglerens bedste råd til, hvad du gør klogt i at overveje, inden du sætter din bolig til salg.

Publiceret d.
6. februar 2020

Skal vi hjælpe med dit boligsalg?

Kontakt os helt uforpligtende, så vender vi tilbage hurtigst muligt. Vi er her for at rådgive.