Nykredit offentliggør købstilbud på Spar Nord. Er du kunde eller aktionær i banken, kan du læse mere om udmeldingen her →

5 gode råd til dig, som vil bygge nyt

Shutterstock 1797576031

Står du og drømmer om at få titlen som nybygger? Som bank hjælper vi hvert år mange kunder i mål med deres boligdrøm. Vi ved godt at en byggeproces har mange elementer at holde styr på. Vi har derfor samlet fem gode råd til dit byggeprojekt.

Der kan være mange fordele ved et nybygget hus. Udover at du har mulighed for at have indflydelse på indretningen af dit kommende hjem, kræver et nyt hus ofte mindre vedligeholdelse og er langt mere energivenligt. På den anden side er der ofte mange beslutninger forbundet med nybyggeri. Det kan være lidt af en mundfuld, men det er det hele værd. For tænk sig, drømmehuset står og venter. Her får du et overblik over, hvad du skal overveje, når du vil bygge nyt.

1. God forberedelse og byggestyring er vigtig for den gode byggeoplevelse

Det er svært at vide alt om nybyggeri. Derfor handler det om at gøre sit forarbejde ordentligt. Få inspiration til blandt andet plantegninger, have med mere. Derudover er det en god idé at snakke med forskellige byggefirmaer, for at danne dig et overblik over, hvad både typehusfirmaerne og de lokale byggefirmaer hver kan tilbyde. Forberedelse og god byggestyring er en vigtig forudsætning for at gøre oplevelsen god.

Et vigtigt råd er også at få en advokat og en byggesagkyndig. I byggeprocessen er der mange tal og aftaler, som skal læses og kontrolleres undervejs. Elementer, som kan være svære at bevare overblik over, når man skal foretage mange andre valg i byggeprocessen. Du skal se det som professionel rådgivning i sit livs største investering.

2. Prioriteringer, prioriteringer og atter prioriteringer

Når du skal bygge nyt, er det altid en god idé at lave en prioriteringsliste – fordi du kommer til at foretage nogle fravalg. Det handler ikke kun prioriteringer i forhold til badekar og ovenlysvindue, men også prioriteringer omkring drømme for fremtiden. Der kommer altid nye drømme til, også når du står med dit nybyggede hus, og dem skal der også være plads til.

Det kan være svært at være realistisk i forhold til sine drømme og prioriteringer. Derfor er det en god idé at snakke med din rådgiver omkring, hvordan du får budgetteret og prioriteret dine drømme nybyggeriet og for fremtiden.

3. Færre spekulationer

Det er ikke kun det danske vejr, som er omskifteligt. På de finansielle markeder er der også udsving. En kurssikring af lånet gør din økonomi mindre sårbar for eventuelle udsving. På den måde kender du både til rensesatsen og provenu af lånet. Det betyder en mindre bekymring undervejs i byggeprocessen, og dermed mere energi til de mange spændende valg, som du skal tage til jeres kommende hjem.

4. Gardiner og have – er det nu nødvendigt?

Det er som regel ikke bare at bygge et hus. Der er også mange udgifter udover huset. For det første koster det altid noget at flytte. Der skal købes flyttekasser og måske endda nye møbler. Faktisk glemmer mange at tage højde for de nye gardinerne, som skal købes til det nye hus. Det samme gælder for haven. Et godt råd er derfor at huske at skabe plads i budgettet til gardiner, have og eventuelt møbler I ikke kan undvære fra start i jeres nybyggede hus.

5. Husk en buffer

Husprojektet kommer altid til at koste mere end forventet. Det er derfor en god idé at have en opsparing eller en buffer medregnet i budgettet i forhold til det, som I forventer at det færdige hus kommer til at koste. På den måde har I luft i økonomien, hvis der skulle dukke uventede udgifter op.

Publiceret d.
1. august 2022