Det betyder energimærket for dit boligsalg

47 · Topfoto

Et forbedret energimærke kan resultere i en lavere varmeregning og et bedre indeklima, og så kan det også have betydning, hvis du skal sælge din bolig. 

Hvis din bolig skal sælges, er det ikke uden betydning, om huset har energimærke F eller B. I hvert fald hvis man skal tro en analyse, som Spar Nord har foretaget på baggrund af tal fra Boligsiden.dk. Den konkluderer nemlig, at energimærket gør en forskel for både prisen og ikke mindst liggetiden.

Et hus, der er energioptimeret, vil betyde lavere omkostninger til energiforbruget. Og fordi energiposten ikke er helt uvæsentlig i de fleste husholdninger, så vil det i mange tilfælde gøre en bolig mere attraktiv, hvis energimærket ligger i den gode ende. 

Hvad er energimærket?

Energimærket giver en indikation af boligens energiforbrug – og dermed hvor dyr boligen er at varme op. Skalaen går fra A til G, hvor A har det laveste energiforbrug, og G har det højeste. 

Sådan kan du forbedre energimærket 

Står du over for at skulle sælge dit hus, kan det være en overvejelse værd, om du skal gennemføre tiltag, der kan give dit hus et bedre energimærke. Dels fordi det i nogle tilfælde vil blive nemmere at sælge huset, og dels fordi et bedre energimærke kan have indflydelse på værdien af din bolig, og at du derfor kan sætte det til salg til en højere pris. Nogle af de tiltag, der potentielt kan forbedre energimærket på din bolig kan være: 

 

  • Hulmursisolering
  • Udskiftning af vinduer
  • Efterisolering af loft
  • Ny varmekilde (f.eks. varmepumpe) 

 

Kilde: Teknologisk institut 


Husk dog, at det vil være en individuel vurdering fra bolig til bolig, om ovennævnte eksempler kan resultere i et bedre energimærke.
 

Nye Vinduer 1600X1200

Få et attraktivt lån til energiforbedringer

Står du over for at skulle gennemføre energiforbedringer i din bolig, kan du låne op til 500.000 kr. til en attraktiv rente. Lånet bliver oprettet som et supplement til dit eksisterende bolig- og realkreditlån. 

Publiceret d.
3. september 2024

Skal vi hjælpe med dit boligsalg?

 

Kontakt os helt uforpligtende, så vender vi tilbage hurtigst muligt. Vi er her for at rådgive.