Nyt bankråd vil forløse en masse potentiale

7514 Silkeborg · Nyhedsrummet · Bankråd

Spar Nord Silkeborgs nydannede bankråd er trukket i arbejdstøjet for lokalområdet. Ambitionen er at få skabt en masse positiv udvikling lokalt og aktivt indgå i forenings-, kultur- og fritidslivet i området.

Spar Nord Silkeborgs bankråd er helt nydannet, men medlemmerne har allerede taget arbejdshandskerne på og har indstillet en række projekter til støtte fra Spar Nord Fonden, og de vil nu aktivt opsøge dialogen med det lokale forenings-, kultur- og fritidsliv.

- Jeg er stolt over, at vi i bankrådet kan bidrage til, at vi kan få foldet en masse potentiale ud lokalt. Vi har et stort fokus på få støttet mange forskelligartede projekter i hele området, og det giver en god mavefornemmelse at kunne bidrage til at vores lokalområde udvikler sig i en positiv retning, uanset om støtten er til små eller store initiativer, fortæller Anette Raaby, formand for Spar Nord Silkeborgs bankråd.

Udover at drive egen virksomhed i Silkeborg, er Anette nok især kendt som både forperson for Silkeborg Gymnasium og formand for Handel Silkeborg. Næstformand i bankrådet er Henrik Høj Thykjær, som indtager samme rolle i Handel Silkeborg og som igennem de sidste ti år har været indehaver af Louis Nielsen i Silkeborg – og i lighed med Anette og de øvrige medlemmer af bankrådet også et kendt ansigt med stor indsigt i lokalområdet.

Knap 400.000 på vej i støtte
I første kvartal har Spar Nord Fonden støttet en række lokale initiativer til i alt 85.000 kroner. I næste uge uddeles omtrent samme beløb og derudover donerer fonden 20 x 10.000 kroner i anledning af Spar Nords 200-års jubilæum, så inden sommerferien vil ca. 30 forskellige lokale projekter og foreninger have modtaget knap 400.000 kroner i støtte. Al støtten gives på baggrund af indstillinger fra bankrådet.

- Vi hjælper Spar Nord Fonden med at finde ud af, hvor deres midler kan gøre størst gavn for lokalområdet, på baggrund af vores lokalkendskab, forklarer Anette Raaby, og fastslår, at man i bankrådet vil være meget opsøgende for at få det bedst mulige overblik over hele lokalområdet.

- I bankrådet vil vi være med til at få noget til at ske i byen og sætte vores præg på arrangementer indenfor både kultur, fritid og sociale arrangementer. Vi skal ikke zoome ind på enkelte områder, men zoome ud og have øje for helheden og hele lokalområdets positive udvikling. Derfor er vi meget optaget af at få et endnu bredere kendskab til, hvad der rører sig og få startet en dialog lokalt. Vi tror på, vi har en forpligtelse til at få sat nogle mennesker og oplevelser i spil, så vi i fællesskab kan bidrage til en positiv udvikling, slutter hun.

Har man en god idé, som kunne bidrage positivt til lokalområdet, er det derfor en god idé at tage fat i enten et af medlemmerne af bankrådet eller en af medarbejderne i Spar Nord Silkeborg og høre mere om mulighederne for at søge Spar Nord Fonden om midler. Du kan læse mere om fonden her.

Publiceret d.
17. maj 2024