Donation til Smagens Dag

Den årlige begivenhed, Smagens Dag, sætter fokus på smagssansen, og på at børn og unge skal lære at smage. Dette vil Spar Nord Fonden gerne støtte op om med en donation på 40.000 kroner.

5331 Østerbro · Nyhedsrummet · Smagens Dag · Fonden

Spar Nord Fondens donation på 40.000 kroner skal gå til den årlige begivenhed, Smagens Dag, der sætter fokus på smag og støtter skoleelever i at forstå smagens betydning for de madvalg, vi træffer. Temaet for Smagens Dag 2022 er ”Gør smagen Grøn”, hvor grønne og mere bæredygtige retter er på dagsordenen.

- På Smagens Dag sætter vi fokus på smagssansen for at lære eleverne at smage - og at sætte ord på smagsoplevelsen. Elevernes smagssans udfordres, så de får oplevelser og gør erfaringer, som kan danne grundlag for deres videre udvikling og egne valg. Vi er derfor meget glade for den økonomiske opbakning fra Spar Nord Fonden, da den bidrager gevaldigt til begivenhedens overordnede formål, fortæller Helle Brønnum Carlsen, formand for Smagens Dag.   

- Som lokalbank er vi særdeles glade for at støtte op om tiltag, der sætter fokus på smagssansens betydning og bæredygtighed i en fødevaremæssig kontekst. Smagens Dag gør det muligt for børn og unge at blive klogere på smagssansen samt de grønnere tilvalg af fødevare, hvilket bidrager til øget sundhed og bæredygtighed. Og det er vi, på vegne af Spar Nord Fonden, glade for at støtte op om, fortæller Martin Sonn Merring, afdelingsdirektør i Spar Nord Østerbro.

Hele livet udvikler mennesket sin smag. Jo mere man prøver, jo flere erfaringer gør man sig, og jo mere nuanceret bliver ens smag. Hvis man udfordrer sig selv og prøver at arbejde med grøntsager på mange måder, kan det erfares, at grøntsager er en fødevaregruppe, der har utroligt mange forskellige smagsudtryk.

Hertil er det godt for verdens bæredygtighed, når vi spiser mere grønt. En grønnere smagsinteresse og flere jævnlige tilvalg af grøntsager bidrager til en mere bæredygtig verden. Det grønne fokus bidrager endvidere til at øge de sunde madvaner blandt børn og unge.  

Smagens Dag 2022 blev afholdt onsdag den 28. september, hvor flere skoler satte fokus på at gøre smagen mere grøn og bæredygtig.

Publiceret d.
27. oktober 2022