Knæk de gamle myter om pension
Knæk de gamle myter om pension
Det er for indviklet. Det er for sent. Det er for dyrt. Det er bare nogle af de myter om pension, der afholder folk fra at spare optimalt op til pensionisttilværelsen. Nedenfor knækker vi de gamle myter om pension.
Er du én af dem, der synes pension er besværligt, kedeligt og håbløst at sætte sig ordentlig ind i. Så er du ikke alene, for alt for mange går rundt og tror på en række triste myter om pension, der afholder folk fra at spare optimalt op til livet efter arbejdet. Her tager vi livet af de værste:
Det er for indviklet
Pension er ikke en jungle. Der er faktisk kun tre typer af pensionsopsparinger og det tager ikke mange minutter at finde ud af, hvilke der er relevante for dig. Du kan se, hvad du allerede har sparet op på pensionsinfo.dk, og hvis du tager dine informationer fra pensionsinfo med til din rådgiver, får du med det samme hjælp til at optimere din opsparing. Det kunne fx være ved at lægge gamle og nye konti sammen for at spare omkostninger, eller ved at ændre balancen mellem indbetalingerne på de forskellige opsparinger.
Det er for sent
Det er klart, at det er bedst at starte tidligt, men det er aldrig for sent. Du kan nå at spare solidt op og gøre dit liv efter arbejdet sjovere, selv om du kun har 5-10 år tilbage på arbejdsmarkedet. Havde du fx sparet 100.000 kr. op for ti år siden i Spar Nords mest risikable pensionspulje, kunne du have haft 237.377 kr. i dag eller 121.472 kr. i den mindst risikable efter handels- og administrationsgebyr. Selv om historiske afkast ikke er en garanti for fremtidige afkast, har vi altså aldrig hørt om nogen, der har fortrudt deres pensionsopsparing.
Det er for dyrt
Det er ingen hemmelighed, at der er omkostninger forbundet med at administrere og investere midlerne på en pensionsopsparing. Det gælder for alle banker, men skattefordelene og afkastet i Spar Nords pensionspuljer har så rigeligt opvejet omkostningerne. I perioden 1995-2020 er 100.000 investerede kr. i Spar Nords mest risikable pensionspulje blevet til 606.359 kr. og til 256.570 kr. i den mindst risikable.
Jeg kan leve af folkepensionen
Men hvad skal man med sin egen pensionsordning, når man har folkepensionen? Svaret er enkelt: Man skal sikre sig. Sikre sig mod de ændringer i folkepensionen, som kan gennemføres politisk, f.eks. udhuling af folkepensionens værdi eller forhøjelse af pensionsalderen. Derudover skal man sikre sig, at den levestandard, man opretholder nu, ikke bliver væsentligt forringet, når arbejdslivet og lønnen stopper. I dag er folkepensionens grundbeløb 6.547 kr. før skat uden eventuelle tillæg. Det er er færreste, der kan leve komfortabelt og klare uforudsete udgifter for det alene.
Hvis du gerne vil have et overblik over dine muligheder, så tal med din rådgiver. Jo før, jo bedre.
Skal vi hjælpe med din pensionsopsparing?
Kontakt os helt uforpligtende, så vender vi tilbage hurtigst muligt. Vi er her for at rådgive og gøre din pensionsopsparing større.