3 forsikringstips: Sådan slipper du bekymringerne i dit fritidshus

92 · Topfoto

For mange er familiens fritidshus forbundet med ro og afslapning – men kan du også læne dig tilbage og slappe af, når det stormer udenfor, eller huset er lejet ud til andre? Med de rette forsikringer kan du få ro i maven og sikre familiens fristed mod uforudsete skader eller besøg af ubudne gæster.

Er du indehaver af et sommerhus ved skoven eller vandet – eller måske en lille kolonihave med tilhørende hus – er det en god idé at undersøge, hvordan dine forsikringer dækker familiens fristed og de værdigenstande, som er i huset.

Derfor har vi samlet tre tips til, hvordan du kan passe på dit fritids- eller kolonihavehus med de rette forsikringer:

1. Tegn en fritidshus- eller kolonihavehusforsikring med udvidet dækning

 

Ligesom du forsikrer din helårsbolig med en husforsikring, bør du også forsikre familiens fritids- eller kolonihavehus for at være dækket mod uforudsete hændelser, som medfører skader på selve bygningen. Det gælder eksempelvis, hvis der opstår brand i huset, eller sågar hvis din flagstang går i stykker ved et lynnedslag.

Oveni fritidshus- eller kolonihavehusforsikringen er der mulighed for at tegne yderligere dækning som forsikrer dig yderligere mod blandt andet voldsomt vejr som storm og skybrud. Herudover kan du vælge andre tillægsdækninger til din fritidshus- eller kolonihavehusforsikring, som passer til dine konkrete dækningsbehov.

2. Få styr på dækningen af dit indbo

 

Vær opmærksom på, at der kan være brug for en særskilt indboforsikring til dit fritids- eller kolonihavehus.

Du kan tilvælge en særskilt indbodækning til din fritidshus- eller kolonihavehusforsikring, som dækker alt fast indbo, der normalt ikke betragtes som almindeligt indbo. Det gælder for eksempel kajakker eller cykler.

3. Tjek, hvordan dine forsikringer dækker ved udlejning

 

Hvis du udlejer dit fritidshus privat, vil vi anbefale, at du kigger dine forsikringer igennem en ekstra gang. Hvis der opstår skader eller tyveri ved udlejning, kan det nemlig blive dyrt uden den rette forsikring.

Hvis din lejer stjæler værdigenstande eller forårsager skader på huset, skal du tegne en tilvalgsdækning på fritidshusforsikringen oveni for at være dækket. Dog dækker indboforsikringen ikke, hvis din lejer har glemt at låse huset.

Når du lejer et sommerhus ud, kan det derfor være en fordel at benytte sig af en udlejningstjeneste, som giver garanti for den slags skader. Ellers anbefaler vi, at du gemmer værdigenstande væk, når du lejer eller låner dit fritidshus ud.

Publiceret d.
11. januar 2024

Skal vi hjælpe med dine forsikringer?

Kontakt os helt uforpligtende, så vender vi tilbage hurtigst muligt. Vi er her for at rådgive.