Forsikringsguide til et godt og trygt seniorliv

90 · Topfoto

Er du netop stoppet med at arbejde og skal til at nyde seniortilværelsen? Uanset om du drømmer om at flytte i en bylejlighed eller se mere af verden, så er det en god idé at tjekke, om dit forsikringsbehov ændrer sig.

Står du som nylig pensionist, eller er du netop gået på efterløn, så venter der en ny tilværelse, og seniorlivet kan byde på mange store forandringer. Nogle vælger at sælge deres villa for at flytte tættere på børnebørn og byens summen, mens andre gerne vil ud at opleve verden.

Uanset hvilken ny hverdag, der venter for dig, giver det anledning til at kigge dine forsikringer igennem for at sikre, at du er rigtigt dækket. Derfor har vi samlet et overblik over, hvilke forsikringer der kan være relevante for dig at tjekke op på, når seniorlivet banker på døren.

Udvidet strakserstatning er en forsikring der er særligt relevant for dig, der har en fødselsattest, som afslører, at du er fyldt 50 år. Tilvalgsforsikringen tegnes i tilknytning til din ulykkesforsikring. Den sikrer dig, hvis du får specifikke skader efter en ulykke – også selvom ulykken ikke resulterer i varige mén.

Med en udvidet strakserstatning får du hurtigt udbetalt erstatning, hvis du får skader efter en ulykke – også selvom du ikke får varige mén. Det er i modsætning til invaliditetsdækningen på ulykkesforsikringen, hvor du får erstatning ved konstatering af varige mén. 

Få styr på indboforsikringen ved flytning

For mange seniorer indebærer seniortilværelsen, at en større bolig udskiftes med en mindre med færre forpligtigelser. Hvis du står overfor at skulle flytte, vil dine forsikringer – på nær husforsikringen, som er tilknyttet en specifik adresse – automatisk flytte med. Men selvom forsikringerne rykker med flyttekasserne, så er det alligevel en god anledning til at kigge dit forsikringsbehov igennem. Har du solgt ud af smykker, elektronik eller møbler? Så kan det være, at du er overforsikret og skal have nedjusteret din forsikringssum – eller omvendt.

Når du alligevel er i gang med at gennemgå dine ejendele for at se, om du er forsikret korrekt, kan du med fordel tage billeder af dine ting. Hvis du senere skulle være uheldig at få stjålet ejendele under et indbrud, så kan billederne bruges som dokumentation, når du anmelder indbruddet.

Pas på dig selv på ferien

I seniortilværelsen er det for mange en anledning til at realisere rejsedrømme. Du bør derfor tegne en rejseforsikring, som dækker under rejsen og i forbindelse med afbestilling. Hvis du allerede har en rejseforsikring, bør du undersøge hvordan rejseforsikringen dækker. Det er en god ide at læse forsikringsbetingelserne igennem, før du bestiller rejsen. Eksempelvis skal du være opmærksom på, at en basis rejseforsikring kun dækker rejser af kortere varighed på nogle få måneder.

Publiceret d.
7. januar 2024

Skal vi hjælpe med dine forsikringer?

Kontakt os helt uforpligtende, så vender vi tilbage hurtigst muligt. Vi er her for at rådgive.